faq

Veelgestelde vragen over het suppen kun je hieronder vinden. Mocht er een vraag zijn die hieronder niet staat weergegeven, mail dan naar suppenreeuwijk@gmail.com

De materialen die wij verhuren zijn oerdegelijk modellen welke geschikt zijn voor de ”echte” beginners. Vanaf de Breevaart kunt u rustig op eigen niveau de eerste vaardigheden onder de knie krijgen.  Heb je eenmaal de basistechnieken van het suppen/kanoën onder controle dan kan je grotere afstanden gaan afleggen.

RAINBOW ALOHA 332 POLYETHYLEEN (Sup board)

 “Suppen zonder zorgen” . Uitstekend geschikt voor verhuur-activiteiten, uitgevoerd met vaste scheg in bodemvorm, dus nooit een gebroken scheg ! Deze SUP boards zijn gemaakt van Polyethyleen. In tegenstelling tot de opblaasbare modellen behouden vaste boards altijd hun vorm.

Sinds Mei 2024 hebben wij 24 sup boarden 

 

Rainbow Oasis 430 Max (eenpersoons kano/kajak)

De Rainbow Oasis 430 Max std. is  De Max versie heeft meer volume en een grotere instap in vergelijking met de gewone Oasis 430. Hierdoor is deze kajak/kano geschikt voor de zwaardere personen en gaat instappen nog makkelijker. Deze kajak/kano is zeer stabiel en door zijn scherpe bodemvorm enorm koersvast. Door zijn lengte van 430 cm loopt deze kajak redelijk vlot door het water waardoor hij geschikt is voor dagtrips op kanalen en (grote) meren. Door de oplopende neus is deze kajak goed bestendig tegen woelig water met golfslag. Kortom, de Oasis 430 Max is een top model welke garant staat voor heerlijke peddel kilometers! Maximaal toegestaan gewicht 140 kg

Roteko sprinter 414 tandem (tweepersoons kajak/kano)

De Roteko Sprinter is een zeer stabiele en robuuste tweepersoons Kano/kajak. De kano/kajak is uitgerust met een stevige en hoge rugleuning welke veel steun geeft. Daarnaast is de kano aan de achter-onderzijde voorzien van een slijtblok. De Sprinter is wendbaar genoeg voor kleine slootjes maar houdt ook goed koers op grote meren. Door zijn opstaande neus (rocker) gaat de kajak/kano gemakkelijk over golfslag heen van bijvoorbeeld scheepsvaart. Kortom een degelijke kajak/kano welke welke zich perfect leent voor recreatieve dagtochtjes. Maximaal toegestaan gewicht 260 kg

Nieuw in 2024 

In december 2023 hebben wij Bootje bij loetje overgenomen in de Haven bij het Restaurant liggen 12 luxe elektrische sloepen deze verhuren wij per 2024 zie bootjebijloetje.nl

Aankoop 24 sup boarden mei 2024 

eenpersoon kano/kajak
2 persoons kano/ kajak
aankomst nieuwe set sup en kano's juli 2023
aankomst nieuwe set sup en kano's juli 2023
nieuw in 2024 per december 2023 zijn wij eigenaar van 12 luxe elektrische sloepen bootjebijloetje
12 luxe electrische sloepen met 7 cm dikke zit en rug kussens (klik op de boot voor meer informatie)
Sinds mei 2024 zijn wij in bezit van 24 sup boarden
Sinds mei 2024 zijn wij in bezit van 24 nieuwe Sup-boarden

Ontdek de schoonheid van de Reeuwijkse plassen op een unieke manier door een kano of sup board te huren voor 1, 2 of zelfs 4 uur bij Suppen Reeuwijk. Geniet van de vrijheid op het water terwijl je rustig peddelt of moeiteloos over de golven glijdt op je sup board.

Of je nu alleen, met z’n tweeën of in een groep komt, hier vind je de perfecte uitrusting en de juiste sfeer voor een onvergetelijke ervaring. De sup boards zijn geschikt voor één persoon en bij de kano’s heb je de keuze uit een kano voor 1 persoon of vaar gezellig met zijn tweetjes op de kano voor 2 personen. Maak je klaar voor een onvergetelijke dag op het water!

Gestelde vragen

Is het mogelijk om meerdere uren te suppen of kano te varen?

Ja, dit is zeker mogelijk, je kunt dit bij de boeking aangeven hoeveel uur je wilt suppen of kano varen. Voor groepen vragen wij u contact op te nemen via suppenreeuwijk@gmail.com

Kun je ook een zwemvest huren?

Ja, dit kan u bij uw bestelling mee boeken! Een drijfvest is € 4,50 per persoon

Ik wil graag mijn spullen meenemen, hebben jullie hier een optie voor?

Ja zeker! Bij een boeking is het mogelijk om een waterdichte ton mee te reserveren. De prijs hiervan is € 2,50

Moet ik een borg betalen?

De borg die u moet betalen is € 50,00. Deze borg betaalt u contant bij aanvang van de boeking. Waarom contant dan is het eenvoudig na afloop terug te geven.

Moet ik kunnen zwemmen?

Ja, U moet een ervaren zwemmer zijn. De Reeuwijkse plassen is een natuur water en afhankelijk van de weeromstandigheden. Wij verhuren ook drijfvesten € 4,50 per persoon.

Wat bij slecht weer?

Bij Suppen Reeuwijk zijn wij gek van mooi weer. Toch kan het zijn dat het weer omslaat terwijl je bij ons een boeking hebt gedaan. Hiervoor bieden wij de mooi weer garantie. Voor slechts € 5,00 ( per persoon) extra kan je bij ons de mooi weer garantie boeken op je sup of kano boeking. Het is mogelijk om tot uiterlijk 24 uur van tevoren de boeking te verplaatsen naar een nieuwe datum. Je ontvangt van ons een waardebon zodat je gemakkelijk een nieuwe datum kunt boeken. De waardebon blijft 1 maand geldig. Wanneer u geen mooi weer garantie boekt is het helaas niet mogelijk om uw boeking te annuleren. Tenzij het KNMI onweer, hagel verwacht of code geel / rood waarschuwingen afgeeft. http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/verwachtingen

Is het mogelijk om sup en of kano’s te huren in Nieuwkoopse plassen?

Wij zijn in bezit van een trailer / aanhanger en kunnen hierdoor in het gehele land inzetbaar zijn. Voor een offerte kunt u mailen naar suppenreeuwijk@gmal.com

Regels Reeuwijkse plassen

Net als op de weg, gelden er op het water verschillende regels.
onderstaande regels zijn van toepassing Sup en kano
  • Wees tijdens het varen een ander niet tot last.
  • Vaar alcoholvrij. De wettelijke grens op het water ligt op 0,5 promille.
  • Blijf 50 meter van de kant, tenzij u op weg bent naar een aanlegplaats of u zich in een doorgang bevindt.
  • U mag varen vanaf een 1 uur voor zonsopgang tot een 1 uur na zonsondergang. Nachtvaren is niet toegestaan.

Vaarregels kano, kayak, roeiboot en de SUP

Vaarregels SUP, Kano, kayak, roeiboot of de waterfiets. Het vaarreglement maakt geen onderscheid tussen een kano, kayak, roeiboot, SUP (stand up paddle board) of zelfs de waterfiets. Er wordt namelijk gesproken over een door spierkracht voortbewogen schip.

Wezenlijke verschillen tussen de kano, kajak en roeiboot

Terwijl er wezenlijke verschillen zijn. Bij het roeien wordt de meeste kracht bereikt als je met je rug naar voren roeit. Daarom kan de roeier slecht zien waar hij heen vaart, zodat hij na een paar slagen telkens achterom moet kijken. Als er door een stuurman wordt gestuurd is dat geen probleem.
Bij kajakvaren wordt meestal gebruik gemaakt van een dubbelbladige peddel waarbij de kajakvaarder met zijn gezicht in de vaarrichting zit. Bij kanovaren wordt gebruik gemaakt van een enkelbladige peddel, waarbij de kanovaarder afwisselend links en rechts van zijn kano met de peddel door het water trekt om zich voort te bewegen. En bij een SUP sta je op een soort surfplank en al peddelend beweeg je je voort.
Deze regel geldt niet voor een door spierkracht voortbewogen schip. Je bent immers zelf de motor. Je moet wel deze snelheid kunnen behalen. Dat geldt dus niet voor de supper. Daarmee kunnen verreweg de meeste beginnende beoefenaars deze snelheid (nog) niet halen.

Je mag niet overal varen met een roeiboot

Er zijn echter gebieden waar je met de roeiboot, kano, kajak of SUP niet mag varen of alleen met een vergunning. Informeer even bij de dichtstbijzijnde kano- of kajakvereniging.

En hoe zit het met de SUP en de kitesurfer?

twee mesen op een SUP board
stand up paddle board

SUP (Stand Up Paddling) of kitesurfen (kitetender) zijn niet met elkaar te vergelijken en totaal verschillend. Bij de SUP sta je op een board een soort surfplank. Met peddels ben je jezelf aan het voortbewegen. De sup boards beoefenaars vallen dus onder de categorie “door spierkracht voortbewogen schepen”. De kitesurfer staat ook op een board. Echter deze wordt met een soort vlieger voortbewogen. Je zou denken aha dat is dus gelijk aan een zeilboot. Nee, de kitetender of kitesurfer heeft een aparte definitie gekregen in het BPR. Volgens artikel 9.05 lid 2 is het verboden te varen met een door een vlieger voortbewogen plank of klein schip. In lid 3 staat; De bevoegde autoriteit kan vaarwegen of gedeelten daarvan aanwijzen waarop het verbod, bedoeld in het tweede lid, overdag niet van toepassing is. Dus het is verboden te kitesurfen, behalve op de gebieden waar dat wel mag.

Wie heeft er eigenlijk voorrang?

Zodra je als bestuurder van een kano, kajak of roeiboot zoveel mogelijk stuurboordwal houdt, heb je in het BPR gebied voorrang, zowel op een motorschip als op een zeilschip.

Volgorde;
1. Zeilboot;
2. Roeiboot (kano, kajak, SUP);
3. Motorboot.

Vaarregels SUP en door spierkracht voortbewogen schepen

Op open water; kruis je met een door spierkracht aangedreven schip een zeilboot gaat de zeilboot voor, ongeacht wie van links of rechts komt.
Bij de door spierkracht aangegeven schepen onderling gaat rechts voor. Kom je een klein motorschip tegen ga jij voor, ongeacht of je van links of van rechts komt.

Een supper, roeiboot en motorboot komen elkaar alle drie tegen op open water. Wie gaat er eerst?

Op open water. Eerst gaan de supper en de roeiboot. De motorboot moet wijken.

Hier volgt de supper de stuurboordwal. De roeiboot vaart aan de linkerkant van het vaarwater. De supper gaat voor, de roeiboot wijkt.

Hier volgt de motorboot de stuurboordwal de supper wil naar de kant varen. Eerst gaat de motorboot.

Neem geen enkel risico

Denk erom dat je als supper, roeiboot-, kano- of kajakbestuurder zeer kwetsbaar bent. Houdt er rekening mee dat 95% van de watersporters deze regels niet kent.

Verboden voor sup en kano.

Bord roeien verboden. Mag je hier wel met een kano varen?

Mag ik hier wel met een kano varen of kajakken? En de sup boards beoefenaars. Nee, dat mag niet. Verboden voor schepen die door spierkracht worden aangedreven.

Dit heeft misschien ook je aandacht

Wat zijn de vaarregels op het water. Allemaal boten die door elkaar heenvaren.

En wat weet je van de algemene vaarregels? Ook handig als opfrisser. Bekijk even de video en het is je gelijk weer duidelijk.

<< 1 >>


Whatsapp!